Het logboek van Luc De Graef, RYCB Voorzitter
2025 is ondertussen een maand ver, en ik kan met veel plezier en trots al terugblikken op enkele mooie realisaties.
De geslaagde, warme (letterlijk en figuurlijk) nieuwjaarsreceptie vond dit jaar plaats in ons clubhuis wegens de werken aan het Galgenweel. Het was aangenaam om jullie in groten getale te mogen ontvangen, en het glas te heffen op het nieuwe jaar.
Uitbater clubuis

De afgelopen weken hebben we een akkoord bereikt met onze nieuwe uitbater.
J&M Catering zal de activiteiten op onze club samen ontwikkelen met Ivo De Beer. Ivo is een gedreven ondernemer met een passie voor muziek en gastronomie. Als oprichter van Felix BV en het iconische Felix Pakhuis heeft hij een sterke stempel gedrukt op de Antwerpse horeca- en eventscene. Met zijn productiehuis Croissantbleu vertaalt hij creatieve ideeën naar unieke belevingen. Ivo zal voor de club het aanspreekpunt zijn.
J&M Catering is al 32 jaar een vaste waarde in de eventcatering. Met een uitgebreid netwerk in en rond Antwerpen verzorgt het bedrijf heel wat mooie culinaire ervaringen voor gerenommeerde partners zoals Tomorrowland, RSCA, Golazo en Tall Ships Races. J&M is in Antwerpen onder andere ook de vaste culinaire partner van de Antwerpse Handelsbeurs, het KMSKA en Kinepolis.
Events en horeca
De eerstkomende periode zal de focus liggen op het ondersteunen van de activiteiten van de club, ons gebouw op de kaart zetten als eventlocatie én de ontwikkeling van een pop-up restaurant vanaf begin mei.
Namens het bestuur wens ik jullie leden te bedanken voor het begrip en geduld. We beseffen ten volle dat de tijdelijke korte sluiting van het clubgebouw wat vragen oproept, en zeker samen met de tijdelijke sluiting van het Galgenweel geeft dit een gevoel van ontheemding.

Ik kan jullie verzekeren dat wij als bestuur volop gaan inzetten op het opnieuw op de kaart zetten van ons clubgebouw met de nodige aandacht voor de leden.
High Tide
Op 29 januari l.l. hadden we reeds ons eerste clubevent “High Tide”, verzorgd door Ivo; de aanwezigen konden zien dat het goed zat qua sfeer, catering, opzet….enz, het was in orde!
De komende weken gaan we samen met Ivo de verdere aanpak in detail uitwerken.
Verder zijn we volop gestart met het inplannen en organiseren van wedstrijden en allerlei events, volg zeker onze communicatie via website, sociale media enz.
Op 22 februari a.s. hebben we onze Algemene Vergadering, gevolgd met een goed gevulde clubavond, inclusief kampioenenviering en uitreiking van de Merman en Mermaid Trophy.
Voldoende activiteit om de koude wintermaanden door te komen!